Het Cambridge dieet

11:27 wo 17 augustus 2011

Het Cambridge Dieet is een dieet dat in de jaren zeventig is ontwikkeld door dr. Alan Howard, voedingswetenschapper aan de Cambridge Universiteit in Engeland. Het Cambridge dieet wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gevolgd en is toonaangevend op het gebied van afvallen.

Wat houdt het Cambridge dieet in?

Het Cambridge dieet bestaat voornamelijk uit het eten van speciale repen, soepen en shakes ter vervanging van de normale maaltijden. De maximale calorie-inname per dag ligt rond de 500 tot 1000 per dag, afhankelijk van het programma dat wordt gevolgd.

Cambridge 500

Voor mensen met (zwaar) overgewicht is Cambridge 500 een afslankprogramma om in korte tijd snel kilo’s kwijt te raken. De maximale calorie-inname bij Cambridge 500 ligt rond de 500 kcal per dag. Door deze minimale calorie-inname, treedt er een snelle vetverbranding op en verliest men snel gewicht. Elke maaltijd wordt vervangen door maaltijdvervangers. Die bestaan uit shakes, repen en soepen. Daarnaast wordt er niets anders gegeten. Het enige wat extra gebruikt mag worden is water. Per dag dient er minimaal 2 ½ liter water te worden gedronken, om afvalstoffen te kunnen afvoeren.

Cambridge 800

Een alternatief voor Cambridge 500 is Cambridge 800. Dit afslankprogramma is voor mensen die minder snel willen afvallen. Het principe is hetzelfde als dat van de Cambridge 500. Indien dit afslankprogramma wordt gebruikt als totaalvoeding, dan ligt de calorie-inname rond de 800 kcal per dag. Per dag kunnen er vier Cambridge 800 maaltijden worden ingenomen, ter vervanging van een gewone maaltijd. Naast dit Totaalvoeding Programma, kan Cambridge 800 ook worden gecombineerd met een reguliere maaltijd ernaast. De consument kan hierbij zelf bepalen hoeveel calorieën er per dag worden ingenomen, van 1000 tot maximaal 1200 kcal per dag. Afhankelijk van het programma en de calorie-inname, kan het tempo van afslanken zelf worden beïnvloed. Ook hier is inname van voldoende water belangrijk.

Starten met het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet wordt gevolgd onder begeleiding van een consulent. Op www.cambridgeweightplan.nl kan de consument een afspraak maken met een consulent, waar tijdens het eerste bezoek wordt uitgelegd welke stappen er genomen zullen worden en welk programma het best bij de persoon past. Één keer per twee weken volgt een consult bij de Cambridge Consulent.

Voordelen Cambridgedieet

Een voordeel van het Cambridge dieet is dat er snel resultaat wordt geboekt. Een ander voordeel is dat er geen calorieën geteld hoeven te worden en dat er niet op recept gekookt hoeft te worden. Het simpelweg innemen van de maaltijdvervangers per dag, is voldoende.

Nadelen Cambridge dieet

Het Cambridge dieet heeft echter ook nadelen. Een nadeel van dit dieet is dat er veel voor gelaten dient te worden. Een stukje chocolade, een ijskoude light frisdrank of eens in de zoveel tijd een bak friet met mayonaise is niet meer mogelijk. Verder is het risico op een jojo-effect groot, wanneer gestopt wordt met het dieet. Door de inname van een minimaal aantal calorieën per dag, wordt de spijsvertering en vetverbranding verstoord, wanneer er weer normaal wordt gegeten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *