Schoonmaken in plaats van sportschool

Waarom naar de sportschool om af te vallen? Je kan beter het huis gaan schoonmaken! Met welke huishoudelijke klusjes verbrand je nou de meeste calorieën? Een top tien calorieën verbranden met huishoudelijke klusjes.

1. Badkamer schoonmaken: 400 calorieën per uur

Het is een rotklus, maar het levert wel een stralende, fris ruikende badkamer op. Alles moet in de boen: van de tegeltjes helemaal bovenin, tot de tegeltjes helemaal onderin. Dit is in principe het rekken en strekken voor de echte fitnesstraining. Want dan komt het schrobben van het bad, het toilet, de douche en de wastafel. Daarna nog even flink met de dweil over de vloer en klaar: 400 calorieën verbrand!

2. Tuinieren: 350 calorieën per uur

Het mooie van tuinieren, is dat je het (meestal) voor je plezier doet. Zonnetje op je gezicht, met je handen in de aarde wroeten en als resultaat krijg je een kleurende en geurende tuin. Maar ook een strak lijf! Je verbrandt namelijk 350 calorieën per uur met het planten, zaaien en snoeien van bloemen, planten en bomen.

 3. Dweilen: 312 calorieën per uur

Dat wist je misschien niet, maar met dweilen train je grote delen van je lichaam. Bedenk maar eens: door je knieën, druk uitoefenen op de dweil met je armen, uitwringen en weer van voor af aan beginnen. Dweilen is een workout op zich.

4. Ramen lappen: 300 calorieën per uur

Zodra je door de ramen niet meer kan zien wat er buiten gebeurt, is het tijd voor een flinke boenbeurt. Pak een trapje en zemen maar. Hiermee train je niet alleen je arm, maar ook je benen. Je loopt tenslotte het trapje op om bij de vieze ramen te komen en van het trapje af om de spons schoon te maken. Wist je dat je met een kwartier traplopen 152 calorieën verbrandt?

 5. Lopend boodschappen doen: 275 calorieën per uur

Laat de auto een keer staan en ga op de fiets of –nog beter- lopend boodschappen doen. Terwijl je loopt te zeulen met een zware tas in iedere hand, bedenk je opeens dat dit wel verdacht veel lijkt op het heffen van gewichten in de sportschool.

6. Stofzuigen: 250 calorieën per uur

Van voor naar achter, van links naar rechts. En duw. En trek. En duw. Stofzuigen is een ideale armoefening. Maar, alsof dat niet al zwaar genoeg is, je kunt ook nog licht door je knieën buigen. Voel je je dijen? Dan ben je op de goede weg! Nu die vloer nog even aan kant.

7. Auto wassen: 204 calorieën per wasbeurt

Waarom zou je je auto laten wassen als je het ook zelf kunt doen? Het bespaart je geld en is ook nog eens goed voor de slanke lijn!

 8. De hond uitlaten: 169 calorieën per uur

Dit is natuurlijk vergelijkbaar met een uurtje goed doorwandelen, maar bedenk wel dat je hond net even extra aandacht nodig heeft. De bal oprapen, werpen, een stukje meerennen: daarmee verbrand je gegarandeerd calorieën. En nog een voordeel van een hond: je móet dat uurtje naar buiten. Je kunt hem niet met zielige ogen voor de deur laten staan. Een hond verplicht je te bewegen.

9. Een uur koken: 136 calorieën per uur

Huh? Van koken kom je toch alleen maar aan? Zoals Chef Kranenborg ons leert, is koken zonder proeven geen koken. Dus proef jij je een ongeluk. Laten we zeggen dat het proeven en koken elkaar compenseert: wat je proeft, verbrand je ook weer met het roeren, mixen, kloppen, snijden en afgieten van al je producten. Koken is werken, hoor!

10. Bed verschonen en weer opmaken: 40 calorieën per uur

Op een hete zomerdag merk je het direct: zodra je met zware dekbedden in de weer gaat, staat het zweet al snel op je voorhoofd. Zeker als je het hoeslaken strak om het zware matras probeert te krijgen, voel je dat dit meer is dan een huishoudelijk klusje: het is gewicht heffen! Misschien verbrand je wat minder calorieën, maar voor je armen is het een uitstekende training.

Volg VROUW ook op Hyves, Facebook en Twitter!
Proefabonnement, 10 weken € 30,-!Mail

Print

 Vrouw Nieuwsbrief


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *