Afvallen kinderen

Wist u dat? Het blijkt dat zwaargewicht bij kinderen niet komt door de hoeveelheid eten, maar het eetpatroon. Hoe kan een kind weer een normaal gewicht bereiken? Gelukkig hoeven kinderen meestal niet actief af te vallen. Ze groeien nog en bewegen vaak al flink.

Tips voor afvallen van kinderen
– Ontbijt: In elk geval is ontbijten hard nodig. Beter een boterham met kaas om 8 uur ‘s-ochtends, dan een koek om 10 uur ‘s-ochtends.
– Let op suiker: Overal zit suiker in. En zeker in kinderproducten. Denk aan sortdrank, frisdrank en vruchtensap. Suiker is een echte dikmaker, let daarop.
– Variatie: Laat je kind van alles eten. En vooral, laat het ook proeven. Niet alles is de eerste keer lekker, maar bij herhaling blijken ze vaak alles te lusten.
– Verstandig snoepen: Door de dag heen honger? Dat is heel normaal voor een kind. Maar geef het dan iets dat langer in de maag kan liggen. Volkoren koek of fruit. En niet snel snoep zoals een lollie of een spekkie.
– Bewegen: Niet alle kinderen bewegen evenveel. Het regent, of ze zijn nog te klein om lang te wandelen? Kijk dan toch wat de mogelijkheden zijn om te bewegen, bijvoorbeeld bij een indoorspeelparadijs. Of koop een trampoline voor in de tuin. Eens zien hoe leuk ze dat vinden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *