Gezond en verantwoord afslanken in 2017

Ook in 2017 kunt u gezond gaan afvallen! Al 6 jaar, sinds 2011, geven wij tips en adviezen voor gezond en verantwoord afslanken. Waar moet je op letten als je gezond wilt afvallen? En wat is dat eigenlijk? Er zijn net zoveel mensen als meningen over verstandig afvallen. De ene stelt dat je alles door elkaar kan eten, zolang je dit maar met mate doet. En de ander stelt dat het onthouden van bepaalde voedingstypen in je etenssamenstelling snel kan leiden tot gewichtsverlies. Dit ging van Montignac tot aan de huidige low-carb diƫten.

Wij weten het na 6 jaar nog steeds niet. Ons vermoeden is wel het eerste; eet gevarieerd, en vooral niet teveel, maar met mate, waarbij je er regelmatig op moet letten dat het gezond is.

Niet teveel eten

Af en toe patat eten is helemaal niet slecht, als het lichaam daar behoefte aan heeft. Belangrijk is om niet meer te eten dan je verbrandt. En bij de meeste mensen geeft je lichaam dit vrij goed aan, als je er maar naar leert luisteren. Wees je bewust van stiekeme dikmakers zoals koekjes en eten na zeven uur ‘s-avonds.

Af en toe gezond

Twee ons groenten en twee ons fruit is gezond eten. Het klinkt zo makkelijk, maar hoe lastig is het om dit elke dag te halen. Wat ons betreft hoeft dit ook niet. Zorg dat je een paar keer week goed vers fruit eet, en verse groenten. Daarnaast kan je dit aanvullen met sinaasappelsap en bijvoorbeeld het kiezen voor een verse soep of ander alternatief voor groente.

Wij wensen u een gezond en gelukkig 2017 toe!

Let wel, wij zijn niet deskundig en bovenstaand advies betreft slechts een persoonlijke mening waaraan u geen rechten kunt ontlenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *