Verantwoord afvallen

Hoe kan je verstandig en verantwoord afvallen? Dit zijn onze tips voor gezond afvallen.

Stap 1: Onderken de noodzaak
Het heeft pas zin om ergens mee te starten, als je ook de nut en noodzaak ervan inziet. Heb je niet echt zin om af te vallen, denk je dat het wel meevalt? Misschien is het dan nog niet verstandig om te starten met afvallen. Dan begin je met iets waar je niet achter staat, en dan zet je het niet door. Volgende keren dat je wel serieus wilt afslanken, worden dan ook moeilijker vol te houden.

Stap 2: Kies de methode die bij jou past
Er zijn heel veel methoden en heel veel tips en adviezen voor gezond afvallen. Het belangrijkste is om een methode te kiezen die het beste bij jouw persoonlijkheid, bioritme en lichaam past. Kan je weinig drive opbrengen om te bewegen, kies dan niet een methode die erg gebaseerd is op bewegen. Wil je af en toe toch echt vet en zout eten, kies dan een methode waarbij je af en toe mag zondigen. Kortom, volg die afslankmethode waarvan je denkt dat je hem het beste volhoudt.

Stap 3: Hou vol
Sta jezelf toe om af en toe af te wijken van je afslankdieet. Je kan beter af en toe zondigen, en daarna weer doorgaan, dan echt stoppen met de ingezette methode. Anders zie je jezelf als een opgever, en vanuit dat punt is het heel moeilijk om de draad weer op te pakken.

Stap 4: Stel een reeel doel
Zet je eisen niet te hoog. Als je niet de bouw hebt van een slank model, dan moet je dat ook niet willen worden. Want dan wordt je eerder mager en ielig, dan aantrekkelijk. Het geeft helemaal niets als je een paar pondjes te zwaar bent. Val af omdat je je lekker in je vel wilt voelen en voor je gezondheid, maar doe dit met mate. Alles wat je teveel afvalt, komt er uiteindelijk toch weer aan, en voor je het weet zit je in een jojo-cyclus.

Kijk verder op Gezond afvallen en Gezonde voeding voor meer tips en adviezen voor gezond en verstandig afvallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *