Thuis gezond afvallen

16:06 do 01 september 2011

Thuis afvallen is niet moeilijker dan wanneer je het buiten de deur doet. Je kunt kiezen om thuis te gaan sporten of om een dieet te volgen.

Let op je eten

Als je wilt afvallen, is het belangrijk om op je eten te letten. Je kunt kiezen om gezond te eten. Hierbij moet je denken aan dingen die complexe koolhydraten en veel vezels bevatten. Complexe koolhydraten zitten in dingen als volkoren brood. Hier zitten ook veel vezels in waardoor je stofwisseling sneller gaat. Mijd producten met veel enkelvoudige koolhydraten. Dat zijn dingen zoals koek en cake.

Een dieet volgen

Je kunt ook kiezen om een dieet te volgen. Bij de Weight Watchers kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cursus online. Dit is uitermate geschikt wanneer je thuis wilt afvallen. Met deze methode tel je punten. Een ander dieet is het dieet van Dr. Frank. In dit dieet eet je zoveel mogelijk koolhydraatarm en veel eiwitten. Door de eiwitten gaat je stofwisseling sneller.

Thuis sporten

Je wilt afvallen en je let al op je eten? De volgende stap is genoeg bewegen. Per dag moet je minstens een halfuur bewegen. Om af te vallen zul je echter meer moeten bewegen. Dat kan op de volgende manieren:

Zumba

Zumba is een sport die op veel sportscholen gegeven wordt. Het is gebaseerd op de Latijns-Amerikaanse dansen. Hierbij kun je denken aan de salsa, samba en de cumbia. Dit kun je thuis doen door middel van filmpjes.

Koop fitnessapparaten

Je kunt natuurlijk ook fitnessapparaten kopen. Het voordeel is dat je het op elk moment kunt doen. Ook hoef je je niet naar de sportschool te begeven. Hierbij kun je denken aan een hometrainer of een crosstrainer. Met die apparaten verbrand je veel calorieën. Deze spullen staan echter soms nogal in de weg en niet iedereen gebruikt ze even vaak. Het is zonde als je ze als veredelde kapstok gebruikt, dus bedenk voor de aanschaf of je ze echt gaat gebruiken of niet. Je kunt ook een Wii kopen natuurlijk. Voor de Wii heb je heel veel programma’s waarmee je intensief beweegt. Een Wii staat ook veel minder in de weg.

Dansen

Koop de cd van je favoriete band of zanger en ga eens lekker mee bewegen op de muziek. Of het goed is, maakt niet uit. Dansen is leuk om te doen en je verbrandt er energie mee.

Bovendien kun je het prima thuis doen. Je kunt ook een dvd kopen met daarop danspassen of lessen nemen. Of je kiest voor een personal trainer die je thuis laat komen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *