Waarom is havermout gezond?

Havermout is gezond. Wie overtollig gewicht wil verliezen, moet op zijn/haar voeding letten. In een gezond, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon past een stevig ontbijt. Havermout past uitstekend on zo’n eetpatroon. Het is een goedkoop én erg gezond alternatief voor muesli. Havermout biedt je vele gezondheidsvoordelen en helpt je niet alleen je streefgewicht te bereiken, maar ook te behouden. Maar wat is havermout? En wat maakt het zo gezond?

Pure haver

Havermout is puur natuur én een bron van vitaminen, mineralen en vooral van heel veel vezels. Havermout is zuivere haver, die eerst wordt gewassen, gepeld en verhit en daarna geknipt, gestoomd en platgewalst. Havermout is uitstekend als ontbijt, maar kan even goed in allerlei hartige gerechten verwerkt worden. Bij ons wordt havermout vooral gebruikt in koekjes en gebak.

Vele oplosbare vezels

Havermout is rijk aan oplosbare vezels, waardoor het langzaam wordt verteerd. Het geeft je vlug een langdurig verzadigd gevoel, noodzakelijk in ieder dieet. Eens verzadigd, ga je minder snel en minder eten. Zo beperk je jouw calorie-inname. Met havermout is het gezond afvallen!

Minder trek in zoete tussendoortjes

Havermout houdt bovendien je bloedsuikerspiegel op peil. Door zijn goede verteerbaarheid worden suikers in kleine hoeveelheden opgenomen in je bloed. Daardoor heb je minder trek in zoetigheden en in vette, ongezonde tussendoortjes.

Havermout als snelle vetverbrander

Havermout is rijk aan vezels, stimuleert je stofwisseling en zorgt voor een vlotte darmtransit. Het helpt je spijsvertering, is een snelle vetverbrander en kweekt meer en stevigere spieren.

Havermout voorkomt darmkanker

Wetenschappers zijn ervan overtuigd dat havermout verschillende soorten kankers, en vooral darmkanker, kan voorkomen. Darmkanker is een van de meest voorkomende én dodelijke kankers van de laatste jaren. Bij regelmatig gebruik van havermout, verklein je je risico op (darm)kanker met bijna vijftig procent.

Havermout als beautyproduct

Gebruikt als schoonheidsmasker, geeft havermout je een jonge en fluweelzachte huid en het helpt bij hevige jeuk, bijvoorbeeld als gevolg van waterpokken.

Meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *