Category Archives: Afvallen

Meer energie, en gezond gewicht

Gezonde voeding is niet het enige dat telt bij afvallen. Je moet ook voldoende bewegen. Veel gewichtsconsulenten richten zich alleen op voeding. Maar met voldoende beweging en een structurele aanpassing van je leefstijl kun je echt nog wel lekker eten af en toe.

Net zoals veel zaken in het leven is dit ook een belans. Tussen eten en bewegen. Tussen gezond en af en toe genieten. Informeer je goed voordat je gaat afvallen. Er zijn veel methodes. Een ding is duidelijk; doe niets overhaast, en kijk hoe je naar een structurele verandering kan komen!

Waarom val ik niet af?

Veel afvallers snappen niet waarom ze niet afvallen, terwijl ze wel veel bewegen en gezond eten. Dit kan diverse redenen hebben.
– Gezonder eten betekent niet altijd afslanken.
– En vaak wordt er te weinig gegeten, waardoor de maag niet wordt aangezet.
– Of er wordt te weinig geslapen; hierdoor heb je kans op te weinig fut en je krijgt zelfs meer honger.
– En vaak wordt er toch nog te weinig echt gezond gegeten. Bijna niemand eet voldoende groenten.
Kortom, kijk goed wat je levensstijl is, en kijk waar je dit kan verbeteren. Het begint bij een goed bewustzijn.

Is maagballon gezond?

Is een maagballon gezond? Is het een oplossing om structureel af te vallen? In bijgaand artikel worden de veelgestelde vragen over dit onderwerp beantwoord. Belangrijkste om te weten is dat je niet zomaar een maagballon moet of kan nemen. Het is namelijk een medische ingreep. Voordat je tot een medische ingreep overgaat, moet er veel aan de hand zijn. En moet vast komen te staan dat je niet via de natuurlijke weg kan afvallen.

Het algemene advies zal zijn om eerst eens een jaar te proberen om zelf af te vallen door minder te eten en meer te bewegen.