Tag Archives: Dieet

Paleo dieet

Een nieuwe trend; het zogenaamde Paleo-dieet. Je eet dan net zoals de mensen in het Stenen Tijdperk, ca. 10.000 jaar geleden. Toen at de mens nog wat de natuur bracht en deden we nog niet aan landbouw en veeteelt. Nee, we trokken rond en we jaagden en verzamelden. Wat dan? Nou van bessen en gewassen tot kleine dieren en vis. En dit blijkt uit onderzoek gezond te zijn. Natuurvolkeren en jager/verzamelaars, zowel nu als in het verre verleden, zijn veel gezonder waren dan de huidige op een vaste plek wonende mens.

Het eten bestaat dan uit oervoeding. Dat is wild, vis, groenten, fruit, kruiden, eieren en noten. En wat werd er niet gegeten? Dat waren granen, zuivel, zout, toegevoegde suiker en olie.

Wel eten
Het Paleo dieet bestaat derhalve uit mager vlees, vis, eieren, groente, fruit, noten en zaden.

Niet eten
Voorkomen dienen te worden brood, suiker, vet vlees, aardappelen en rijst.

Afvallen zonder dieet

Afvallen zonder dieet? Het zogenaamde No-jojo-voedingsadvies helpt mensen afvallen zonder te diëten. Er zitten veel slechte kanten aan diëten. Het is moeilijk vol te houden, en veel mensen gaan zich slap en futloos voelen en bewegen daardoor onbewust minder. Bovendien is dan de verleiding voor ongezond eten groter. Deze methode heeft de belofte dat u daarmee blijvend gewicht kwijtraakt zonder dat u een vervelend dieet moet volgen.